Muuttoilmoitus

Muuttoon liittyy aina virallisia ilmoitusasioita, jotka kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin ennen varsinaista muuttoa. Sisäänmuuton ilmoitus tulee toimittaa viikkoa ennen muuttoa ja lähtöilmoitus puolestaan ennen poistumispäivää. Ajoissa tehdyt ilmoitukset säästävät turhilta kuluilta ja ikäviltä yllätyksiltä. Isännöitsijätoimisto hoitaa useita asukkaiden muuttamiseen liittyviä käytännön seikkoja, kuten autopaikkojen ja saunavuorojen varauksia sekä taloyhtiön laskutusta. Muutoksista on tärkeää ilmoittaa isännöitsijätoimistoon hyvissä ajoin, jotta et joudu maksamaan turhia kuluja.

Isännöitsijätoimistolle kuuluu myös vesimaksujen laskutuksesta huolehtiminen, minkä vuoksi huoneistossa asuvien henkilöiden määrä on tärkeää päivittää ajan tasalle aina muutosten yhteydessä. Muuttoilmoituksen perusteella päivitetään nimitiedot asunnon oveen sekä rappukäytävän nimitauluun ajallaan.
Voit varata saunavuoron tai autopaikan, kun olet tehnyt muuttoilmoituksen yhtiölle.

Osakkeenomistaja

Asunto-osakeyhtiö käyttää Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään ilmoitettuja yhteystietoja esim. yhtiökokouskutsujen ja tiedotteiden lähettämistä varten. Maanmittauslaitos hakee osoitetiedot väestötietojärjestelmästä (VTJ) tai yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ) ).

Jatkossa poikkeavat yhteystiedot (osoite, sähköposti) on ilmoitettava itse suoraan Maanmittauslaitoksen asiakaspalveluun (Ilmoitus osakehuoneiston omistajan yhteystiedosta taloyhtiön osakeluetteloon - Suomi.fi).

Ilmoita poikkeava postiosoite Maanmittauslaitokselle, mikäli haluat osakeluetteloon muun kuin väestötietojärjestelmästä (VTJ) tai yritys- ja yhteisötietojärjestelmästä (YTJ) päivittyvän postiosoitteen tai jos haluat yhtiötäsi koskevat yhtiökokouskutsun tai muun osakehuoneiston omistajalle lähetettävän tiedon sähköisessä muodossa. Sähköpostiosoite annetaan vain taloyhtiön käyttöön, eikä sitä merkitä osakeluetteloon tai anneta ulkopuolisille.

Turvakiellossa olevien huoneiston omistajien on itse ilmoitettava yhteystietonsa suoraan isännöitsijätoimistolle.


Asuntokaupan yhteydessä on edelleen hyvä toimittaa kopio kauppakirjasta tai muusta saantokirjasta myös isännöitsijätoimistolle.

 

Alla oleva muuttoilmoitus on edelleen tehtävä isännöintitoimistoon taloyhtiön asukasluetteloa ja taloyhtiölle suoritettavia käyttökorvauksia varten.

Muuttoilmoituslomake

Kyseessä on:

Huom. valitsethan vähintään yhden oheisista vaihtoehdoista, jotta lomake lähtee eteenpäin, kiitos.

Tuloilmoitus
Lähtöilmoitus
Lapsen syntymä
Muutan nykyisten asukkaiden lisäksi
Poismuuttoni jälkeen huoneisto jää tyhjilleen

Mihin muutetaan

Mistä muutetaan

Muuttajat

Ilmoita kaikkien muuttajien nimet ja syntymäajat ja lisäksi yhteystiedot täysi-ikäisiltä.

Lisää muuttajat

Lisää muuttajat
Lisää muuttajat
Lisää muuttajat

Lisätiedot

Haluan varata autopaikan
Irtisanon autopaikan muuttopäivästä alkaen
Haluan varata autotallin
Irtisanon autotallin muuttopäivästä alkaen
Haluan varata saunavuoron
Peruutan saunavuoroni muuttopäivästä alkaen
Olen vuokralainen
Olen osakas

Haluan, että taloyhtiön postit (esimerkiksi yhtiökokouskutsut, vastike- ja vuokralaskut, tiedotteet) lähetetään

Kaikki sähköpostilla
Kaikki kirjepostilla